Volg ons op Twitter Facebook Instagram

Tweets

« Terug naar 'Frankrijk'

Domaine de Cébène

 

“Great Value from Languedoc Roussillon”

Jancis Robinson, MW

Na jaren als export manager gewerkt te hebben in Bordeaux, besluit Brigitte Chevalier in 2006 om een aantal wijngaarden te kopen in de Faugères. Ze noemt haar domaine Cébène naar de oude Gallische godin ‘Cébenna’, die naam heeft gegeven aan het gebergte de Cevennen. De wijngaarden van Faugères liggen in de uitlopers daarvan.

Zij kiest bewust voor een tweetal terroirs.In het noordelijk deel van de Faugères koopt zij een wijngaard gelegen op het noorden, op een hoogte van 300 meter op een bodem van “schistes”. Zoals zij zelf stelt:

“J’ai choisi des parcelles exclusivement orientées au nord/nord-est. Pour préserver la finesse, la fraîcheur et le fruit des syrah, grenache et mourvèdre. Pour faire le vin que je veux.”

De tweede wijngaard is gelegen in Corneilhan, zo’n 20 kilometer van de Middelandse Zee. Deze wijngaard wordt gekenmerkt door een sedimentaire bodem, Les Sables de Corneilhan, van zand, gravel en grind. Van deze wijngaard komen de Grenache druiven voor de Ex Arena.

Zij besluit vanaf het begin biologisch te werken, waarbij de wijnen zo natuurlijk mogelijk gemaakt worden. Hierbij is vooral de temperatuurscontrole belangrijk.

De stijl van haar wijnen omschrijft zij zelf als volgt:

“I want to make “vin du nord” (wine from the north) in the “sud” (south).”

Kijk voor meer informatie op de website http://www.cebene.fr/ of klik op onderstaande link.

http://www.youtube.com/watch?v=c7n4gWzIoVE&feature=player_detailpage