Volg ons op Twitter Facebook Instagram

Tweets

« Terug naar 'Frankrijk'

Château Grange Cochard

 

“ Their willingness to experiment and openness to critical observations and the exchange of ideas make this is an estate well worth watching”.

David Schildknecht (Wine Advocate), juni 2013

 

Château Grange Cochard is in 2008 gekocht door het Britse echtpaar James en Sara Wilding. Het wijndomein telt in totaal 6 hectare in de appellatie Morgon (Beaujolais), waarvan 1,5 hectare op de beroemde Côte du Py.

Weliswaar verkeert het domein bij aankoop in een redelijk vervallen staat, maar de wijngaarden liggen op uitstekende locaties en de leeftijd van de stokken is tussen de 40 en 100 jaar oud. De nodige investeringen in de wijngaard en de kelder gecombineerd met een andere manier van wijnmaken, levert al snel wijnen op die door de internationale wijnpers hoog worden gewaardeerd.

In afwijking van de in deze streek gebruikelijke methode, ondergaan de druiven op Château Grange Cochard een langzame koele fermentatie. Vervolgens wordt de wijn gelagerd in grote oude "foudres”, “barriques” of tanks.

Bij Château Grange Cochard werkt men volgens de regels van de zogenaamde “Sustainable Viticulture”, met een minimale inmenging en waarbij geen gebruik wordt gemaakt van chemische bestrijdingsmiddelen.

Klik voor meer informatie op onderstaande link of ga naar de website http://www.lagrangecochard.com/

 

/contentsuite/upload/fmw/file/Ch%C3%A2teau%20Grange%20Cochard.docx