Volg ons op Twitter Facebook Instagram

Tweets

« Terug naar 'Frankrijk'

Domaine du Trapadis

 

 

Als in 1942 de grootouders van de huidige eigenaar Helen Durand in het huwelijk treden, worden de wijngaarden van beide families bij elkaar gevoegd en onstaat Domaine du Trapadis. De naam Trapadis is afgeleid van het woord "Trapalas" wat holte betekent in het Provenciaals dialect. Deze holte ligt in één van de wijngaarden niet ver van de wijnkelder en bevat een natuurlijke bron welke de nabije omgeving van water voorziet.

In 1996 krijgt Helen Durand de leiding over het domaine en besluit niet langer de wijn in bulk te verkopen. Daarnaast wordt er vanaf dat moment biologisch gewerkt, zonder het gebruik van chemische bestrijdingsmiddelen. Vanaf 2010 zijn de wijngaarden zelfs biologisch gecertificeerd.

Het domaine beslaat 32 hectare, waarvan 24 hectare in Rasteau, 3,5 hectare in Cairanne en de overige hectare in Roaix. De wijnstokken hebben een gemiddelde leeftijd van 35 jaar, maar de oudste stokken dateren al uit 1922. De aanplant is hoofdzakelijk Grenache Noir met daarnaast Mourvèdre, Syrah en Carignan voor de rode wijnen en Grenache Blanc en Clairette Blanche voor de witte wijn.

http://www.domainedutrapadis.com