Volg ons op Twitter Facebook Instagram

Tweets

« Terug naar nieuws

Hubrecht Duijker over Clos de l'Elu!

01-05-2014

 

 

vondst-2 (Small)Na gewerkt te hebben voor wijnbedrijven in de Champagne, Provence en Californië begonThomas Carsin (foto) in 2007 zijn eigen domein, in Anjou, samen met zijn kompaan Grégoire du Bouëxic. Het landgoed, dat als naam Clos de l’Èlu kreeg, beslaat 25 hectare, wordt biologisch bewerkt en is beplant met acht verschillende druivenrassen. De wijnen die het levert hebben karakter en klasse;Franse vakbladen geven ze enthousiaste recensies. 

Ik deel dat enthousiasme voor o.m. de rode Indigène 2012, een Vin de Pays du Val de Loire, met als componenten de helft grolleau en de helft gamay. De fris te drinken wijn bezit een donkerrode tint, en combineert in zijn frisse, vrij elegante, bijna hartige smaak besfruit, en beetje laurierdrop, een vleugje paprika – heerlijk bij charcuterie, gevulde paprika en vast ook vleesschotels met sojasaus, zoals teriyaki. Adviesprijs €15,99. Verkoopadressen via www.farmerwijnen.nl.