Volg ons op Twitter Facebook Instagram

Tweets

« Terug naar nieuws

Over tot de orde van de dag, of beter gezegd het glas!

14-06-2014

 

 

 

 

Over tot de orde van de dag, of beter gezegd het glas.

Vijftien jaar geleden begon Nicolas Maillet voor eigen rekening en risico wijnen te produceren, en maakte zich los van de coöperatie waarheen zijn vader altijd de druiven had gebracht. Plaats van handeling: het dorp Verzé binnen het Bourgogne-district Mâconnais.

Nicolas deed méér. In zijn stenige akker stapte Nicolas over op organische druiventeelt en vergrootte het domein geleidelijk van 3,5 naar 7 hectare. Opmerkelijk is ook dat, vanwege het gebruik van natuurlijke gisten en een strikte temperatuurbeheersing, het vergisten van zijn witte wijnen doorgaans acht tot tien maanden duurt. En dat de verzachtende appel-melkzure fermentatie altijd wordt toegepast. 

Vandaar dat de NICOLAS MAILLET BOURGOGNE ALIGOTÉ 2012 geenszins zurig smaakt, maar eerder mild fruitig – en eigenlijk doet denken aan een Chardonnay. Adviesprijs 16,99. Wel hélemaal Chardonnay is de drie euro meer kostende NICOLAS MAILLET MÂCON-VERZÉ 2012, een sappige, zacht frisse, goed gevulde Bourgogne met in zijn aroma zowel notigheid als mild citrusfruit en een hint van peer. De wijn komt van 45 jaar oude stokken en zijn geboorte, ofwel gisting, duurde negen maanden. Verkoopadressen via www.farmerwijnen.nl.