Volg ons op Twitter Facebook Instagram

Tweets

« Terug naar 'Frankrijk'

Mas d'Espanet

 

In 1980 treedt Denys Armand in de voetsporen van zijn familie als wijnmaker en begint Mas d’Espanet. Het domaine is gelegen in het dorp Saint-Mamert du Gard in de nieuwe appellatie Duché d’Uzès in het noordoostelijke deel van de  Languedoc.

Het klimaat in dit deel van de Languedoc is mediterraan met een sterke invloed van de mistralwinden uit de Rhône vallei. Gedurende de nachten dalen de temperaturen flink. De bodem hier is voornamelijk een mengsel van klei en kalk. Al deze omstandigheden zorgen ervoor dat de wijnen veel fraîcheur hebben en maken het gebied erg geschikt voor de aanplant van druiven voor witte wijnen.

Het domaine heeft op dit moment een twintigtal hectare in productie. Voor de witte wijnen zijn de volgende druivensoorten aangeplant: Grenache Blanc, Picpoul, Viognier en Sauvignon. Voor de rode wijnen zijn de druivensoorten Grenache Noir, Cinsault, Carignan en Syrah.

In 2007 begint men op Mas d’Espanet biologisch te werken en vanaf 2010 zijn de wijnen biologisch gecertificeerd. Vanaf 2012 zijn de wijnen zelfs biodynamisch gecertificeerd (Demeter).