Volg ons op Twitter Facebook Instagram

Tweets

« Terug naar nieuws

Twee nieuwe vondsten van Hubrecht Duijker!

01-09-2015

 
 
 
 vondst-10 (Small)Zelf beveelt Sylvain Boutée zijn Clos des Boutes Le Pluriel 2014 aan bij charcuterie en grillgerechten, en daar kunnen we ons helemaal in vinden. Want de donkeBout (Small)rrode wijn biedt Bout6 (Small)frisheid, besfruit, een beetje laurier, kruidigheid en voldoende kracht voor geroosterd vlees. Tien jaar eerder nam Sylvain (rechts) een bescheiden, 8,5 hectare tellende, stenige wijngaard over bij Bellegarde in het gebied Costières de Nîmes. Om deze vervolgens meteen te converteren naar biologisch. Passend in dit plaatje zijn de schapen die af en toe door de akker grazen. Voor Le Pluriel, een wijn op basis van gelijke delen carignan en syrah, wordt gewoonlijk €10,99 gerekend door wijnspeciaalzaken, adressen via www.farmerwijnen.nl.
 
Vondst_39 (Small)Free4 (Small)Een kwart eeuw geleden kochten Denys en Agnès Armand een volledig vervallen wijngaard, Mas d’Espanet, in de Languedoc, bij Uzès op het Massif des Lens, waarna ze deze geheel renoveerden – met behoud van vele bejaarde stokken. De eigen, half ondergrondse kelder kwam negentien jaar later, net als de vatenhal in een voormalige schaapskooi. En ze stapten Free5 (Small)geheel over op biodynamische druiventeelt. Voor hun Freesia Blanc 2014, herkomstbenaming Cévennes, koos het koppel 90 procent viognier en de rest sauvignon blanc. Waardoor een bijna vette, genereuze, goed verteerbare wijn ontstond met een zachte, milde citrustoets, inclusief een vleugje abrikoos, beschaafde zuren en niet te veel alcohol, namelijk 12,5 procent. Richtprijs €9,99, adressen via importeur www.farmerwijnen.nl.
 
https://hubrechtduijker.com/actueel-maandmagazine/