Volg ons op Twitter Facebook Instagram

Tweets

« Terug naar nieuws

Sneak preview De Grote Hamersma 2019!

03-01-2019

 

 

 

Sneak preview De Grote Hamersma 2019

Score De Grote Hamersma 9 (Sterwijn)

Farmer Wijnen € 32,99

J. M. Sélèque, Solessence 7 Villages Extra Brut, Champagne (biologisch)

Volgens Peter Liem in wat thans het beste boek over Champagne is, Champagne: The Essential Guide to the Wines, Producers and Terroirs of the Iconic Region: ‘The newest rising star in Coteaux Sud d’Épernay is Jean-Marc Sélèque.’ En deze producent van een nieuwe generatie (hij is begin 30) doet er alles aan om zijn ster naar een nog hoger plan te tillen. 

Biologisch wijngaardenieren, dat spreekt. Ploegen met het paard. Autochtone gisten. Niet klaren. Niet filteren. En met als resultaat wonderschone, bloedstollend zuivere champagnes maken. Solessence 7 Villages is zijn basiscuvée. Afkomstig van druiven uit zeven dorpen (de naam deed al zoiets vermoeden) waar Jean-Marc zijn wijngaarden heeft. 

Beendroog, zacht gistig, manzanillatouch, zwarte olijfjes, twijfelbittertjes, fonkelende zuren en van een fijne zuiverheid. Dosage 3g/l. 

Goede tip van J.M.: niet schenken in van die benauwde fluutjes maar in grote glazen. Grote champagnes komen dan beter tot hun recht. Zelfs als ze een klein prijsje kennen.